Delila Islamović

Advokatski stručni saradnik

Advokatska pripravnica Delila Islamović završila je Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu 2020. godine. Tokom studija, istakla se kao članica takmičarskog tima Iudex, postižući značajne uspjehe na prestižnim takmičenjima, uključujući treće mjesto na Monroe E Price Media Law Moot Court Competition 2020. godine. Kao članica istog tima, sudjelovala je na Regionalnom takmičenju u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava, osvajajući prvo mjesto, te potom trijumfirala na Trans-European Moot Court Competition u Strasbourgu

U novembru 2023. magistrirala je u sklopu partnerskog programa između Univerzitetu u Sarajevu i Univerzitetu u Bologni pod imenom European Regional Master's Programme for Democracy and Human Rights in South East Europe (ERMA). Također je stekla i zvanje magistrice prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na Katerdri za državno i međunarodno javno pravo 2024. godine.

Paralelno s njezinim pravnim angažmanom, ističe se i u području umjetnosti. Njeno pisanje poezije ne samo što predstavlja izraz kreativnosti, već i sredstvo za dublje razumijevanje suptilnosti jezika i pažljivost prema detaljima, vještine koje precizno prenosi u svoj pravni rad. Sviranje violine, s druge strane, simbolizira harmoniju između discipline i kreativnosti, naglašavajući važnost ravnoteže i preciznosti u pravnom kontekstu.