Outsourcing pravnih poslova

Bilo da ste odlučili pokrenuti ili već posjedujete vlastitu kompaniju/biznis, ili jednostavno želite proširiti svoje poslovanje, suočit ćete se s mnogim izazovima, posebno pravnim rizikom. Vođenje svakodnevnih poslova ponekad je zahtjevan i stresan posao, posebno ako niste upoznati sa pravnim procesom i zakonskom regulativom.

Jedna od najvećih izazova u vašem poslovanju je pravni sistem. Zašto?!

Zakonodavstvo se vremenom mijenja i proširuje, a vrlo brzo se možete naći u situaciji da vaše poslovanje nije u skladu sa zakonom, a da toga niste ni svjesni. Kao samostalni pravni subjekt bez stručnog pravnog znanja i iskustva, pratiti ovakve promjene zakona je zaista težak zadatak i zato je važno imati stručnu pomoć advokatske kancelarije.

Od momenta osnivanja kancelarije pružamo kontinuirano praćenje zakonodavstva za mnoge poslovne subjekte sa teritorije Bosne i Hercegovine, regiona i zapadnih zemalja Evropske unije. 

Ekspertiza našeg djelovanja ogleda se u sljedećem:

  • izrada pojedinačnih pravnih akata (ugovora, odluka i drugih pravnih akata),
  • pružanje pravne podrške u pripremi procedura, dozvola, potvrda, odluka i drugih internih akata vašeg poslovanja,
  • detaljno i uredno vođenje evidencije svih predmeta uz ažuriranje podataka,
  • registracija novih podružnica i druge statusne promjene vašeg društva,
  • priprema, tumačenje i kontrola ugovora obligacionog karaktera i komercijalnih ugovora, u skladu sa zakonskim propisima i interesom društva,
  • međunarodni ugovori sa dobavljačima i partnerima,
  • učešće u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa,
  • pružanje pravne podrške pri administrativnim i drugim kadrovskim poslovima.

 

Pružanjem kontinuiranih usluga naša advokatska kancelarija djeluje kao eksterna veza između različitih poslovnih subjekata, nadležnih institucija i vaše kompanije. Pored sticanja profesionalne odgovornosti, lojalnosti, kvaliteta, znanja i međusobnog uvažavanja klijenata, angažovanje naše advokatske kancelarije predstavljat će dugoročnu uštedu vašeg vremena i novca.

Vjerujemo da je vodstvo i pomoć u poslovanju, te sprječavanje budućih problema vitalni korak za vaše poslovanje.